mWEB

Podcast og lydavspiller med mWEB

Publisering av lyd-opptak gjøres enkelt ved å laste opp mp3-filer via publiseringsverktøyet vårt. Mange av våre kunder gjør dette jevnlig, og lyttere gjør seg nytte av både innebygd lyd-spiller på nettsiden og ved å få nye episoder f.eks. rett inn på mobilen via podcast.

I NLM sitt medlemsblad Utsyn nr. 3/2015 (se utklipp under), fortelles det om at flere forsamlinger legger taleopptak ut på Internett, tilgjengelig og gratis for alle. Mange av dem bruker webløsning fra oss, med en fullstendig integrert løsning for podkast. Dette gjelder , hvor de ofte har ulike tema som går over et helt semester, eller taleserier. En ungdomsleder som er intervjuet, forteller at det er det nyttig å kunne laste ned og høre talen man kanskje gikk glipp av:

 

– Teknikeren trykker på record, og jeg legger det ut fra dataen på kontoret mitt. Det er lite som skal til, og det er gratis både å legge det ut, og for hver enkelt som laster ned. Gjennomsnittlig er det 160-180 stykker som laster ned hver enkelt tale fra Salem, og ungdomslederen tror folk setter pris på talene som legges ut.

 

Nedenfor utklippet ser du hvordan dette kan gjøres for også ditt nettsted!

 

Når du har opprettet en side hvor du vil plassere lyd-opptak, velg «Filer» og last opp mp3-filer på vanlig måte på siden.

 

For å komme i gang oppretter du en side hvor mp3-filer skal lastes opp i det tilhørende fil-arkivet, se illustrasjon til høyre. Da vil lydfilene bli automatisk tilgjengelig via en lyd-spiller på siden (se fungerende eksempel helt nederst). Du kan legge flere mp3-filer på samme side, og ha ubegrenset antall av ulike slike sider.

 

Podkast være dessuten alltid være tilgjengelig på adressen www.[eksempelwebside.no]/podkast. Når så du skal gjøre mp3-filene tilgjengelig i podcasten, kan du sjekke at den spesifikke siden du lastet opp til publiseres i nettstedets nyhetsstrøm (RSS) – se hjelpetekst på opplastingssiden.

 

Se også www.[eksempelwebside.no]/guide/podkast som gir veiledning for dine besøkende hvordan de abonnerer på podkasten din.

 

Det er mange våre kunder som benytter seg av denne funksjonaliteten, blant annet:

 

Kontakt oss via support mweb.no dersom dere har ytterligere spørsmål omkring podkast og lyd-spilleren.

  • Skrevet avAdministrator
  • Publisert