mWEB

Hva er nytt i mWEB 4.0?

Publiseringsverktøyet vårt blir kontinuerlig utviklet og vedlikeholdt, og noen ganger tar vi et skikkelig løft. Her ser du hvilke oppdateringer som er gjort, både store og små, i siste versjon som går ut til våre kunder nå i august 2014.

Et knippe helt nye moduler

Et skjema kan være så mangt, og ikke bare kontaktskjema, påmeldingsskjema som allerede har vært tilgjengelig for våre brukere. Du har nå også muligheten til å bygge helt egendefinerte skjema, med felter av ulike slag (tekst, valg av ett eller flere alternativer, nedtrekkslister, osv.). Skjemaet kan kobles til en eller flere sider via Ferdiggjøring, eller du kan bruke en egen lenke for bare skjemaet som du kobler videre til. Du kan også opprette skjema for tilbakemelding på arrangement fra kalender-modulen. For oppfølging av innsamlede besvarelser, kan du bruke statistikkvisningen som gir et samlet overblikk med fordelingsprosenter mellom alternativer osv. Alternativt har vi også en visning for enkeltbesvarelser, for eksempel der skjemaet brukes til å samle inn person-spesifikke besvarelser som må følges opp enkeltvis.

 

Timeplan i den nye modulen for ressursbooknig.

En ressurs kan også være så mangt – et møterom, en fotballbane (eller deler av en), et instrument, eller til og med en person. Felles for mange organisasjoner og virksomheter er at det kan oppstå kollisjon dersom man ikke har en plan for disponering av ressursene. Derfor har vi utviklet og integrert en modul for ressursbooking, som gjør det enklere å planlegge internt. Via din egen brukerkonto har du kontroll på egne reservasjoner, og administrator(er) vil alltid få beskjed når en ny reservasjon legges inn. Vi kan også kreve at en reservasjon alltid må ha godkjenning av en administrator for å bli aktivert i kalenderen.

 

Vi har også utviklet en modul for medlemsregister til nettsidene. Medlemmer er tilkoblet sine respektive brukerkontoer, som gjør at medlemmene selv kan logge inn på "Min side" og følge opp medlemskapet direkte. Dette kan forenkle ajourhold av kontaktinformasjon. Modulen inkluderer også funksjonalitet for å lage betalingskrav for medlemsavgift og registrering av beståtte kurs/kvalifikasjoner for medlemmer.

 

For administratorer har vi dessuten lagd modul for papirkurv, en etterspurt funksjon. Hittil, når en side har blitt lagt i papirkurven har den også blitt liggende der. Dersom siden inneholdt mange bilder, lydklipp eller andre store filer, ville disse filene fremdeles telle mot lagringskapasiteten. Nå er det altså mulig å slette sidene fullstendig (eller gjenopprette dem), se i kontrollpanelets hovedmeny.

 

Skjemabyggeren og papirkurven er allerede tilgjengelig for alle kunder. Ta kontakt med oss dersom du er interessert i modulene for ressursbooking og medlemsregister. 

Funksjoner for administratorer

 • Det kreves kun ett klikk for å lage en animert bildekarusell for bildene du har lastet opp til en side. Se etter "Aktiver bildekarusell" der du allerede er vant til å aktivere det normale fotoalbumet.Du aktiverer animert bildekarusell med ett klikk, akkurat som for fotoalbum som før.
 • Nå kan du selv opprette "kortlenker" til enkelt-sider, dvs. en nettadresse som f.eks. www.mweb.no/blogg – bare velg en side i sideoversikten, og trykk Innstillinger, så finner du funksjonen helt øverst til høyre. Det er mulig med flere kortlenker til samme side.
 • Arrangementer i kalenderen støtter nå opplasting/vedlegg av filer.
 • Vis et gitt antall arrangementer fra hovedkalenderen i sidestolpen på en side (før var kun gruppe-arrangementer mulig). Innstillingen for dette ligger under Ferdiggjøring, når du har markert siden i kontrollpanelets sideoversikt.
 • Mulighet for å begrense maksimalt antall deltakere på et arrangement med påmelding.
 • Nyhetsbrev kan genereres med utvalgte arrangementer i tillegg til nyheter, og gir i tillegg forbedret statistikk med både antall unike mottakere som har åpnet og totalt antall ganger lest. Utforming av modulen som helhet er for øvrig gjort på lik linje med øvrige innholdsmoduler.
 • De tre tilgangsnivåene for administratorer i kontrollpanelet er videre supplert med egne tilgangsrettigheter for brukeradministrasjon, gruppe-administrasjon, ressursbooking og fakturering. Disse tilgangene kan skrus av og på individuelt, slik at det ikke lenger f.eks. er nødvendig å være redaktør for å kunne følge opp fakturering. 
 • Vi har også pusset opp velkomstbildet du ser når du logger inn i kontrollpanelet, lagt til nye snarveier og en seksjon hvor du finner (og vil finne flere) korte temabaserte brukermanualer.

Funksjoner for ordinære brukere/besøkende

 • Det er enklere å følge gruppediskusjonen når du kan skrive svar direkte til innlegg.Trådet diskusjon i gruppene (svar til innlegg, se eksempel).
 • Mapper for bedre organisering av mange filer, i grupper
 • Det er mulig å aktivere påmelding for et gruppearrangement fra inni selve gruppen (altså uten administratorbruker for nettstedet). Dette krever bare først at nettstedets gruppe-administrator(er) har koblet inn gruppens kalender som del av nettstedets hovedkalender.
 • Knapp for lagring av arrangement i kalender (eksport til iCal-format, f.eks. til Outlook, etc.)
 • Forbedret prosess for gjenoppretting av tilgang til konto, f.eks. ved glemt passord.
 • Side med personvernvilkår for besøkende, hvor det også er mulig for den enkelte å skru helt av sporing av seg vha. Google Analytics, dersom nettsiden din bruker dette.

 

Når du logger inn på nettstedet vil du nå få opp en egen verktøylinje øverst i skjermbildet, som sørger for at nødvendige snarveier og utlogging alltid er tilgjengelig. Link til kontrollpanelet vil selvsagt bare være tilgjengelig for administratorer. Enkelte kunder benytter andre tilnærminger som er bygget inn i designet. Dersom dere ønsker en justering av løsningen, ta kontakt.

Sikkerhetsoppdatering

Bestill HTTPS-kryptering for all kommunikasjon mot nettstedet ditt.Det er nå mulig å aktivere kryptering av all kommunikasjon mot nettstedet, slik som her på mosaikkweb.no. Dette betyr at nettsidene vil brukes med «https://» først i adressen (men i praksis skrives bare adressen akkurat som før, ingen vil måtte gjøre noe annerledes), og du vil se f.eks. en grønn hengelås e.l. ved siden i adresselinjen.

 

For deg som bruker betyr det at ingen vil kunne snappe opp brukernavn/passordet ditt som ellers flyr fullt lesbart gjennom lufta dersom du logger inn via et trådløst nett uten sikring (f.eks. flyplass, kafé, hotell, div. gjestenett). Hvis noen gjorde det med deg som administrator ville angriper få samme tilganger som du har, vil de f.eks. kunne redigere innhold i ditt navn, sende ut nyhetsbrev, osv. som jo kunne slå uheldig ut.

 

For de som er vanlige besøkende – f.eks. ved påmelding på arrangement, vil det tilsvarende bety at ingen uvedkommende måte lese påmeldingsinformasjon til deltakerne når den sendes. Stadig flere «vanlige» nettbrukere ellers setter pris på når et nettsted tar dette i bruk, selv om informasjonen i seg selv ikke nødvendigvis er så sensitiv som f.eks. betalingsinformasjon i nettbutikker hvor dette har vært standarden lenge.

 

HTTPS-sertifikat er en billig og effektiv sikring mot misbruk. Pris er fra kr 600,- per år (fri etablering). Ta kontakt for bestilling!

 

Øvrige endringer/tillegg

 • Forbedret redigering av kontakt/person i kontrollpanel.
 • Økt leveringssikkerhet for nyhetsbrev og generert e-post vha. SPF/DKIM.
 • Bekreftelser, advarsler og feilmeldinger i kontrollpanelet skrives ut mer detaljert, i sidens fulle bredde.
 • Optimalisert kvalitet på genererte versjoner av opplastede bilder (miniatyr, kvadrat og panorama).
 • Registrering av kvalifikasjon for deltakere (med brukerkonto) på arrangement.
 • Forbedret rutine for generering av faktura-PDFer.
 • Ny variant for visning av hovedbilde på en side: "Innfelt uten ramme"
 • Mer HTML5 i standard mWEB-funksjonalitet og tilnærming for responsive web-design.
 • Fakturalinjer i genererte fakturaer kan redigeres manuelt.
 • Et arrangement integrert på en side får avkortet teksten dersom denne er veldig lang, og viser heller link til resten.
 • Mulighet for å angi antall episoder som skal lastes ned fra podkast (legg til "?limit=X hvor X er antallet, i URLen du abonnerer på).
 • Avspilling av mp3-fil via podkast teller også på antall ganger filen er avspilt (ikke bare avspilling/nedlasting via nettsiden).
 • Knapp i tekstbehandleren for å sette inn kolonner (3 eller 2), se etter "Sett inn forhåndsdefinert malinnhold".
 • Økt tilgjengelighet for funksjonsnedsatte via forbedret støtte for skjermlesere med ARIA-attributter i HTML-koden.
 • Deling av sider på Twitter vil resultere i visning av såkalt "Twitter-card" med forhåndsvisning av sidens tittel/bilde/ingress i tweeten. Vær oppmerksom på at du som administrator må selv aktivere visningen etter innlogging på Twitter, her.
 • Mulighet for levende fliser (live tiles) i Windows 8/Windows Phone (og nyere), og store ikoner for Android og iOS, dersom nettsiden "festes" til startskjermen. NB! Krever individuell tilpasning, ta kontakt for bestilling!
 • Automatisk utfylling av poststed når postnummer skrives inn.
 • En lang rekke feilreparasjoner, sikkerhetsfikser og ytelsesforbedringer.
 • Generelle justeringer i design ifm. ny logo/profilering av mWEB.

 

Vi håper at alle endringer faller i smak, og at eventuelle nye idéer, forbedringer eller feilmeldinger dere mot formodning skulle støte på (eller tilbakemeldinger generelt) blir sendt til oss på support mweb.no.